oddsen

Dette har ikke skjedd i Formel 1 på ti år

For første gang siden 2014 leder McLaren konstruktørmesterskapet. På en av sesongens mest utfordrende baner kan avstandene tettes, også i førermesterskapet.

GATELØP: Helgens Singapore Grand Prix kjøres på Marina Bay Street Circuit, en gatebane i byen Marina Bay i Singapore.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:19. september 2024

Kun sju løp gjenstår av årets Formel 1-sesong, før det er klart hvem som blir verdensmester og hvilket team som sikrer seieren i konstruktørmesterskapet.

For ett år siden kunne Max Verstappen feste en hånd på troféet i førermesterskapet i Singapore Grand Prix, med en ledelse på 145 poeng. I år er det ikke tilfellet. Nå er både McLaren og Ferrari nærmere den regjerende verdensmesteren enn på lenge.

Formel 1 på Oddsen

Nå står Singapore Grand Prix igjen for tur, når det skal kjøres Formel 1 i kveldsmørket på gatebanen Marina Bay Street Circuit.

Singapore Grand Prix på Oddsen

Ferrari og McLaren i vinnerform

De to siste løpene har ingen av Red Bull-førerne vært på pallen, samtidig som det er tre måneder og åtte løp siden forrige gang teamet vant et Formel 1-løp.

Isteden har McLaren blitt en stadig sterkere konkurrent og etter Oscar Piastris seier i Aserbajdsjan forrige helg, har McLaren overtatt ledelsen i konstruktørmesterskapet – for første gang siden starten av 2014-sesongen.

Oscar Piastri og team-kamerat Lando Norris har begge vunnet sitt første Formel 1-løp denne sesongen, og står med to seiere hver. Minst én av førerne har vært på pallen i de siste 13 løpene.

Samtidig har Ferrari og Charles Leclerc hevdet seg i toppen. Monegaskeren har vært på pallen i de fire siste løpene og vant på Monza i Italia for snart en måned siden.

Disse førerne kan fortsatt vinne førermesterskapet

På de sju løpene som gjenstår av årets sesong skal det deles ut poeng etter resultatene i sju Grand Prix-løp, tre sprintløp og sju ganger raskeste runde.

Toppscore i alle de gjenværende løpene er til sammen 206 poeng i førermesterskapet.

Før helgens Singapore Grand Prix leder Max Verstappen førermesterskapet med 313 poeng. Bak han følger Lando Norris med 254 poeng, etterfulgt av Ferrari-fører Charles Leclerc (235 poeng) og McLaren-fører Oscar Piastri( 222 poeng).

Derfra og ned til Carlos Sainz på femteplass er avstanden på 38 poeng. I tillegg kan også Lewis Hamilton, George Russell og Sergio Perez fortsatt bli verdensmester i årets sesong.

I konstruktørmesterskapet leder McLaren nå med 476 poeng, foran Red Bull med 456 poeng og Ferrari med 425 poeng.

Formel 1 på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

En av sesongens mest utfordrende baner

Singapore Grand Prix kjøres på gatebanen Marina Bay Street Circuit sør i Singapore. Banen går rundt havneområdet i Marina Bay i sentrum av byen, og kan på mange måter minne om banen i Monaco.

62 runder skal kjøres på den 4.94 kilometer lange gatebanen i Singapore, som regnes som en av de mest fysisk krevende i Formel 1. Banen består av 19 svinger, tre DRS-soner og flere humpete gateflater.

De humpete gateflatene er ofte preget av fuktige forhold, noe som gir førerne mye å tenke på.

Den eneste banen uten seier

Fire av sesongens Formel 1-førere har vunnet Singapore Grand Prix tidligere, men Verstappen er ikke en av dem.

Fernando Alonso har vunnet i Singapore to ganger tidligere, Lewis Hamilton har vunnet fire ganger, mens Sergio Perez vant løpet i 2022. I fjor vant Ferrari-fører Carlos Sainz løpet, og ble da den eneste føreren fra et annet team enn Red Bull som vant i løpet av hele sesongen.

Gateløpet på Marina Bay Street Circuit er det eneste i løpet av årets sesong der Verstappen aldri har vunnet. Andreplassen for fem år siden er fortsatt nederlenderens beste i Singapore.

Nederlenderen jakter sin første seier siden juni og har nå sin lengste tapsrekke på fire år bak seg.

Formel 1 på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler